Print denne side

Mikroorganismer i produktion

Opgave

Figur 195, side 141 i Biologi til tiden, viser en række produkter der er fremstillet vha. mikroorganismer. Nogle af produkterne er fremstillet direkte gennem en gæringsproces. I andre af produkterne indgår der stoffer som fx enzymer, som er fremstillet af mikroorganismer. Del evt. produkterne imellem jer i grupper, og fremlæg resultatet for hinanden på klassen.
Undersøg for hvert produkt hvilke mikroorganismer der er brugt til fremstillingen. Beskriv også hvordan mikroorganismerne er indgået i fremstillingen:

Produkt Mikroorganisme Fremstillingsproces
Tykmælk


   
Ost


   
Brød


   
Sojasauce


   
Vin


   
Øl


   
Insulin


   
Antibiotika, fx
pencilin

   

Fremstillingen af enzymer til vaskemidler kan du læse om i resten af kapitlet.

Biologi til tiden
© Kresten Cæsar Torp og Nucleus Forlag


Print denne side
Til toppen